Isolatiebarometer 2021 van Recticel

 

Volgens de Isolatiebarometer van Recticel is isoleren de meest efficiënte en financieel interessante manier om de energieprestaties van de woning te verbeteren en op die manier de Europese energiedoelstellingen tegen 2050 te halen.

Binnen 30 jaar dienen er in België meer dan 3,5 miljoen woningen energetisch verbeterd te worden om een berekend energieverbruik van minder dan 100 kWh /m²/jaar (Vlaanderen en Brussel) of 85 kWh/m²/jaar (Wallonië) te halen.

Volgens Pieter Bailleul, Technical Manager Belux van Recticel, is investeren in isolatie hiervoor de snelste manier.
“Wie denkt aan energetisch renoveren, moet steeds het basisprincipe van de Trias Energetica in gedachten houden. Dit principe komt erop neer dat, om op een maatschappelijk verantwoorde manier energie te besparen, je eerst en vooral energieverspilling moet tegengaan door goed te isoleren. In tweede instantie maak je maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen: zon, wind, grond, water. En ten slotte gebruik je de fossiele brandstoffen die je toch nog nodig zou hebben zo efficiënt mogelijk, bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp of een condensatieketel.”


Isowill is de meest complete partner voor professionals voor bouw- en technische isolatie en bekijkt graag met u hoe deze energiedoelstellingen te halen.

 

 

 

Lees er alles over in de Whitepaper.

Meer informatie vindt u op www.isolatiebarometer.be

Bent u ook geïnteresseerd in onze isolatie-oplossingen van Isowill?
Contacteer ons dan vrijblijvend voor meer info via het formulier hieronder.

 

Ik wil graag meer info over
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.