Metaalbouw

 

 

ISOWILL verdeelt de producten van Rockwool en Isover voor toepassingen in de metaalbouw. Beide fabrikanten bieden thermische (lage u-waarden), akoestische en brandwerende isolatie. Onderstaande oplossingen van onze leveranciers zijn quasi onbrandbare producten (Europese brandklasse A1 of A2), hebben een geringe rookproductie en leveren geen bijdrage aan een mogelijke brandvoortplanting (s1,d0).

Metaalbouw wordt voornamelijk gebruikt in industriële toepassingen, maar vinden we ook in de bouw van sporthallen terug. Geluidsisolatie is daar belangrijk en kan gerealiseerd worden door het massa-veer-massa principe. De isolatie zorgt in dit geval voor een excellente absorptie van het geluid.
Bij metaalbouw zijn koudebruggen (buitenbeplating) te vermijden door het gebruik van specifieke isolatie.

Metaalbouwsysteem

Om aan bepaalde eisen (thermisch, akoestisch en brandwerend) te voldoen, kan er gekozen voor 2 systemen:

Zowel nieuwbouw alsook renovatieprojecten kunnen gerealiseerd worden met de geprefabriceerde gevelsystemen, zoals bijvoorbeeld Cladiwall en Cladiplussysteem van Isover.

Système de bardage 209 Duo (SONO)

MetaalbouwPlaat 209 Duo (SONO)

MetaalbouwSysteem 209 DUO heeft een harde toplaag en een flexibele onderlaag. De harde toplaag dient tevens als koudebrugonderbreking die mede gegarandeerd blijft door de afstandhoudende primaire systeemschroeven RW 209. Het MetaalbouwSysteem is eenzijdig voorzien van een speciale, akoestisch open aluminiumfolie en combineert een hoge geluidsisolatie met een goede geluidabsorptie. De SONO-uitvoering wordt meestal toegepast bij geperforeerde binnendozen.

Ook leverbaar in MetaalbouwPlaat 207 (SONO), een combinatie van 209 DUO/15 cm + 207/7cm die voldoet aan 0,24W/m²K.

Cladipan 35

Cladipan 35

Ook Cladipan 35/22 cm is een glaswolplaat met aan één zijde bekleed met een glasvlies en aan de langszijde voorzien van een zaagsnede op 60 mm.
Deze wordt gebruikt voor een binnendoossysteem 160/600.

Click-pan

Click-pan

Click-pan is een glaswolplaat met aan één zijde bekleed met een glasvlies en aan de langszijde voorzien van een zaagsnede op 25 mm. Dankzij de zaagsnede wordt de binnendoos geïsoleerd en wordt het effect van de koudebrug tussen de buitenbeplating en de metalen binnendoos beperkt. De maat is afgestemd op de hoogte van de binnendozen. De Click-pan platen moeten goed tegen elkaar aansluiten. Deze wordt gebruikt voor een binnendoossysteem 90/500.

Cladipan 31

Cladipan 31 van Isover is een glaswolplaat met aan één zijde bekleed met glasvlies en aan de langszijde voorzien van een snede ter hoogte van de flens van de binnendoos.

Eén laag Cladipan 31 van 20 cm geeft u al een uiterst lage u-waarde van 0,21 W/mK, wat ruimschoots voldoet aan de Umax van 0,24 W/mK
Deze wordt gebruikt voor een binnendoossysteem 140/600.

Raadpleeg de brochures en prijslijsten van Rockwool Metaalbouw en Metal Cladding Solutions van Isover op onze Downloadspagina of neem contact op met onze specialisten!

EEN GREEP UIT ONS AANBOD