InSus,
producent van circulaire PIR-isolatie

InSus is de enige en eerste producent van circulair PIR-isolatiemateriaal.
De hoogwaardige platen hebben een lambdawaarde van 0,022 W/mK en een druksterkte van ≥ 150 kPa.

Green Hart Value

De kern van InSus' hoogwaardige PIR-isolatie wordt gevormd door het kwaliteitssysteem van Green Hart Value, dat gerecyclede materialen gebruikt. Dit omvat het verzamelen van restafval dat vervolgens wordt verwerkt tot hoogwaardige PIR-platen.

InSus richt zich op het bevorderen van circulaire en klimaatbestendige productieprocessen, waarbij de impact op het milieu tot een minimum wordt beperkt. De fabriek heeft dankzij interne recycling een capaciteit van 20.000 ton per jaar. Hierdoor is InSus in staat om de eigen grondstofkringloop te sluiten.

Uniek afvalconcept

InSus beschikt over een unieke recyclings-installatie voor PIR-panelen, waarmee zij een belangrijke bijdrage leveren aan een circulaire toekomst.

Isowill staat in voor de retourname van snijresten en overschot van isolatieafval afkomstig van InSus PIR-platen, EPS-stroken en verpakkingsplastic door middel van recyclebare verzamelzakken (soort bij soort).
Deze zakken worden meegeleverd, samen met uw bestelling, en later weer opgehaald.

Hoogwaardige PIR-isolatie met herwonnen grondstoffen

InSus isolatieplaten beschikken over volgende eigenschappen:

  • Volledig recyclebaar
  • Beste prijs-kwaliteitsverhouding in de duurzame categorie
  • Grote voorraadcapaciteit
  • Rechtstreekse levering vanuit de Nederlandse fabriek
  • Eigen afvalinzameling 

InSufloor

InSufloor is hoogwaardige PIR-isolatie vervaardigd met herwonnen grondstoffen en voorzien van een omgedraaide karton/aluminium cachering, dat een reactie met uithardend beton voorkomt. Deze plaat heeft een lambdawaarde van 0,022 W/mK en kan met rechte kanten of sponning afgewerkt besteld worden.

InSuWall - gevelisolatie

InSuWall isolatieplaten voor de spouwmuur zijn voorzien van een CE, DoP en een KOMO-certificaat. De vormvastheid van PIR platen zorgt bovendien voor een ononderbroken isolatieschild. Deze platen zijn beschikbaar in alle gangbare diktes vanuit onze voorraad!

InsuRoof voor dakisolatie

InSuRoof

InSuRoof is geschikt voor de isolatie van het dak en beschikt over een CE, DOP en KOMO certificaat . Standaard wordt InSuRoof geleverd met een hoogwaardige meerlaagse aluminium bekleding.

  • Breedte: 1200 mm
  • Lengte: 600, 1200 en 2400 mm
  • Dichtheid: ca. 32 kg/m3
  • Isolatiewaarde: 0,022 W/mK
  • Randafwerking: rechte kanten of sponning

Contacteer ons

Wenst u meer informatie over het gerecyclede isolatiemateriaal van InSus? Contacteer-ons!

CAPTCHA