Bij ISOWILL kan u terecht voor brandwerende producten van Promat

Never compromise on fire safety.


Promat is producent van o.m. de gekende brandwerende calciumsilicaatplaten, maar ook van een breed gamma aan brandwerende manchetten.
De betrouwbare producten van Promat dragen bij aan de passieve brandbescherming om personen, gebouwen en bezittingen te beschermen tegen brand.
Meer info over passieve brandbescherming lees je hier.

 

PROMASTOP®-FC MD

PROMASTOP®-FC MD is een brandwerende manchet die afgeknipt moet worden op maat. Het opzwelmiddel op basis van grafiet “knijpt” de kunststofleiding dicht. Deze manchet is bestemd voor het brandwerend afdichten van eenlaagse en meerlaagse geventileerde kunststofleidingen zonder isolatie doorheen massieve wanden en vloeren en lichte scheidingswanden. 

Waarom brandwerend afdichten?

Tijdens een brand dienen we de kans op een snelle uitbreiding te gaan beperken en zo de brandweer en de aanwezigen de tijd geven om te evacueren en te blussen.Zo kunnen mensen veilig gesteld worden en essentiële delen van het gebouw zo lang mogelijk intact blijven.

Volgens het KB dienen doorvoeringen doorheen wanden van leidingen (voor fluïda, elektriciteit of vaste stoffen) en kanalen en daarbij de uitzetvoegen de vereiste weerstand tegen brand van de bouwelementen niet nadelig te beïnvloeden. 

Kortom, wanneer wanden brandwerend gemaakt worden, dienen ook de leidingen die hierdoor gaan, correct afgedicht te worden.

PROMASEAL

PROMASEAL®-A

Deze ééncomponent acrylaatkit hecht prima op de meeste bouwmaterialen en is perfect overschilderbaar. Voegen, spleten en kleine openingen worden op die manier afgedicht tegen rook.

PROMASTOP®-FC 6

PROMASTOP®-FC6 is een brandwerende manchet van 60 mm hoog. Deze is samengesteld uit een blauw poedergecoat stalen omhulsel en uit verschillende lagen opzwelmiddel op basis van grafiet.
Deze brandwerende manchet is o.m. geschikt voor leidingen doorheen massieve vloeren en wanden, CLT-wanden en vloeren, lichte scheidingswanden, schachtwanden, sandwichpaneelwanden en afgehangen plafonds. Ook verkrijgbaar in andere diameters.

Contacteer ons

Ontvangt u graag meer info over de brandwerende producten van Promat die wij verdelen of wenst u een offerte? Wij helpen u graag!

 

CAPTCHA