RECTICEL en ISOWILL: partners van het eerste uur

Recticel is een van de grote spelers op vlak van de productie van PUR/PIR isolatiematerialen. Gezien zowel Recticel als Isowill al jaren een marktleiderspositie bekleden in de Belgische isolatiewereld, zijn onze paden doorheen de tijd sterk met elkaar verweven. Isowill levert al jaren vlot en efficiënt Recticel producten bij groothandels en aannemers, op de werf of in hun magazijn.

 

Eurowall

Eurowall®

De Eurowall® producten van Recticel zijn speciaal geschikt voor de thermische isolatie van spouwmuren. De platen zijn vochtbestendig en sluiten perfect tegen elkaar aan omdat elke zijde is voorzien van een tand-en-groef kliksysteem, wat zorgt voor een betere winddichtheid en een verhoogd installatiegemak. Ontdek ook de Eurowall 21 en Eurowall Xentro die de topprestaties van Eurowall bundelen in extra dunne formaten.

Recticel dakisolatie PIR PUR Powerroof

Eurothane Powerroof®

Isolatieplaten voor (na)isolatie van hellende daken met een sporenconstructie. Dit product is ideaal voor renovatie en restauratie en is indien gewenst eenvoudig te combineren met dakramen. De platen laten geen vocht door en zijn eenvoudig te installeren, ook bij ongelijkmatige afstanden tussen de spanten. De binnenconstructie hoeft niet gewijzigd te worden. Powerroof® Max is voorzien van een onderdakfolie die verlijmd is op de aluminiumbekleding.

Isolatiebarometer 2020 van Recticel Insulation

Volgens Pieter Bailleul, Technical Manager Belux van Recticel, is investeren in isolatie hiervoor de snelste manier. “Wie denkt aan energetisch renoveren, moet steeds het basisprincipe van de Trias Energetica in gedachten houden. Dit principe komt erop neer dat, om op een maatschappelijk verantwoorde manier energie te besparen, je eerst en vooral energieverspilling moet tegengaan door goed te isoleren. In tweede instantie maak je maximaal gebruik van energie uit duurzame bronnen: zon, wind, grond, water. En ten slotte gebruik je de fossiele brandstoffen die je toch nog nodig zou hebben zo efficiënt mogelijk, bijvoorbeeld door middel van een warmtepomp of een condensatieketel.”

Recticel Insulation legt daarbij ook de nadruk op het prioritair isoleren van dak, muur en vloer. Dit is volgens hen goed voor een energiewinst van 537 kWh/m² per jaar.

Lees meer

Contacteer ons

Ontvangt u graag meer info over de Recticel producten die wij verdelen of wenst u een offerte? Wij helpen u graag!

 

CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.