FOAMGLAS® cellenglasisolatie

Foamglas® cellenglasisolatie wordt geproduceerd door Owens Corning. Deze isolatie op basis van gerecycleerd cellenglas is een erg veelzijdig en efficiënt product. Geschikt voor zowel bouw- als industriële toepassingen. Het materiaal bestaat uit miljoenen hermetisch gesloten glazen cellen en is drukvast, onbrandbaar en levert langdurige thermische prestaties. Foamglas is het enige isolatiemateriaal dat geen enkele invloed ondervindt van vocht.

 

Foamglas platen van gerecycleerd cellenglas - onbrandbare isolatie

FOAMGLAS® PLATEN OF PANELEN

Foamglas is verkrijgbaar in de vorm van platen of panelen voor toepassingen in de hele bouwschil (vloeren, wanden, daken). Deze hoogwaardige isolatieproducten nemen geen vocht op en zetten niet uit. Bijgevolg zijn ze extreem geschikt voor de isolatie van kelders, platte daken of gevels. Het materiaal blijft zijn isolerende eigenschappen meer dan 50 jaar volledig behouden. Foamglas platen en panelen zijn onbrandbaar, bevatten geen brandwerende producten en geven geen schadelijke rookgassen vrij.

 

Foamglas is onbrandbaar

FOAMGLAS® isolatie behaalt de hoogste brandklasse (A1). Dat wil zeggen dat cellulair glas onbrandbaar is, niet vervormt of smelt, geen rook ontwikkelt of giftige gassen en geen vallende branddruppels veroorzaakt.

Verder beschikt Foamglas over volgende eigenschappen:

  • een constant blijvende lambda-waarde
  • een absolute waterdichtheid
  • een zeer hoge druksterkte
  • een buitengewone levensduur
  • een ecologisch product (bestaat uit 70% gerecycleerd glas)
  • maatvast

De oplossing voor koudebruggen

Perinsul HL is eenvoudig te plaatsen en mee in het metselwerk te verwerken. Het is een ideaal product voor koudebruggen of bouwknopen, maar ook geschikt voor dakranden bij platte daken en onder ramen en dorpels. De boven- en onderkant zijn afgewerkt met bitumen en voorzien van een glasvlies.

Contacteer ons

Wenst u informatie over cellenglas Foamglas®? Contacteer-ons!

CAPTCHA