Passieve brandbescherming

Isowill levert een compleet gamma aan oplossingen voor passieve brandbescherming: brandwerende doorvoeringen, bescherming van draagconstructies, brandwerende compartimentering en het brandveilig isoleren van lucht- en rookafvoerkanalen. 

PASSIEVE BRANDBESCHERMING

Met passieve brandbescherming zorgt u voor een doeltreffende bescherming van mensen en gebouwen. 

Preventieve maatregelen

Drie aspecten zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat een gebouw gedurende een bepaalde tijd een brand kan weerstaan:

  • Voorkom of beperk de verdere verspreiding van vuur, rook en hitte
  • Behoud zo lang mogelijk de stabiliteit van het gebouw en de constructie
  • Garandeer veilige vluchtroutes voor wie zich in het brandend pand bevindt

Binnen ons gamma vindt u voor elk van deze drie maatregelen de meest geschikte producten: brandwerende doorvoeringen, bescherming van draagconstructies, brandwerende compartimentering en het brandveilig isoleren van lucht- en rookafvoerkanalen.

Getest en gecertificeerd

De producten voor passieve brandbescherming die wij verdelen, voldoen steeds aan de strenge regelgeving en beschikken over de juiste certificaten. Onze experts volgen de laatste aanbevelingen op en sturen bij waar nodig. Zij ondersteunen u met gericht advies en beantwoorden al uw vragen. Bovendien vindt u vlot de nodige documentatie per product terug in onze shop.

 

Nieuw: FIRELOG® - Digitaal brandwerende logboek systeem

FIRELOG® uw digitale logboek voor registratie van alle brandwerende afdichtingen

De FIRELOG® software werd ontwikkeld op maat voor zowel installateurs alsook gebouwbeheerders & eigenaren. In de FIRELOG® applicatie worden alle brandwerende afdichtingen in een gebouw digitaal geregistreerd en actueel opgevolgd.

Met één druk op de knop kan u in enkele seconden al u registraties met bijhorende documentatie, foto’s, testrapporten,… per bouwplan downloaden in één volwaardig document / logboek. Dit bespaart u heel veel tijd en opzoekwerk zowel op de locatie, bij de administratie afdeling alsook bij de oplevering en overdracht naar de opdrachtgever.

Lees meer

ORYX®, specialist in PFP-oplossingen

ORYX® is de specialist in passieve brandbescherming van gebouwen. Dankzij zijn gedreven expertise en een uitgebreid productassortiment biedt ORYX® oplossingen voor toepassingen op het gebied van brandwerende bescherming van draagstructuren, brandwerende compartimentering en het realiseren van brandwerende doorvoeringen.

Bekijk het volledige ORYX assortiment

Oryx Boards Isowill

ORYX® BOARDS

ORYX® BOARDS zijn hoogwaardige homogeen vezelversterkte brandwerende en akoestische platen op basis van magnesiumoxide, magnesiumchloride, glasvezel en perliet die gebruikt kunnen worden in tal van toepassingen zowel in woning- als utiliteitsbouw.

ORYX FX 330 brandwerend manchet

ORYX® Collar FX 330

ORYX® Collar FX is een brandmanchet om brandwerende doorvoeringen in wanden en vloeren te realiseren. Deze brandmanchetten bestaan uit een vochtbestendig opschuimend materiaal met daar omheen een RVS omhulsel. 

Onze partners voor passieve brandbescherming

Benieuwd naar wat ISOWILL voor u kan doen? Laat het ons weten!

Ik wil graag meer info over
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.